top of page

Բժիշկը զգուշացրել է թթու դրած բանջարեղենի պատճառով ստամոքսի քաղցկեղի զարգացման ռիսկի մասին

  • Writer: Lilit
    Lilit
  • 14 minutes ago
  • 1 min read
ree


Սննդաբան Իրինա Պիսարևան «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է, որ թթու դրած բանջարեղենի չարաշահումը կարող է լուրջ առողջական խնդիրների հանգեցնել։

Բժշկի խոսքով՝ այս մթերքներում գործնականում C վիտամին չի մնում, քանի որ այն քայքայվում է ջերմային մշակման ընթացքում։

«Նման պատրաստուկները պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, որը նպաստում է արյան ճնշման բարձրացմանը, այտուցի առաջացմանը և ծանրաբեռնում է արյան անոթներն ու սիրտը», - նշել է բժիշկը։

Մեկ այլ բաղադրիչ է քացախը, որը գրգռում է լորձաթաղանթը։ Հետևաբար, մարինադների նկատմամբ կիրքը կարող է հանգեցնել այրոցի, գաստրիտի և նույնիսկ խոցերի։ Բացի այդ, ապացուցվել է կապը մեծ քանակությամբ աղի թթու դրած ապրանքների օգտագործման և ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման ռիսկի բարձրացման միջև։

bottom of page