Բժիշկը զգուշացրել է թթու դրած բանջարեղենի պատճառով ստամոքսի քաղցկեղի զարգացման ռիսկի մասին
- Lilit
- 14 minutes ago
- 1 min read

Սննդաբան Իրինա Պիսարևան «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում զգուշացրել է, որ թթու դրած բանջարեղենի չարաշահումը կարող է լուրջ առողջական խնդիրների հանգեցնել։
Բժշկի խոսքով՝ այս մթերքներում գործնականում C վիտամին չի մնում, քանի որ այն քայքայվում է ջերմային մշակման ընթացքում։
«Նման պատրաստուկները պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, որը նպաստում է արյան ճնշման բարձրացմանը, այտուցի առաջացմանը և ծանրաբեռնում է արյան անոթներն ու սիրտը», - նշել է բժիշկը։
Մեկ այլ բաղադրիչ է քացախը, որը գրգռում է լորձաթաղանթը։ Հետևաբար, մարինադների նկատմամբ կիրքը կարող է հանգեցնել այրոցի, գաստրիտի և նույնիսկ խոցերի։ Բացի այդ, ապացուցվել է կապը մեծ քանակությամբ աղի թթու դրած ապրանքների օգտագործման և ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման ռիսկի բարձրացման միջև։