Ի՞նչ կլինի, եթե ամեն օր կծու սնունդ ուտեք
Բժիշկ Անաստասիա Պոլովինան կարծում է, որ մարդիկ, ովքեր պարբերաբար կծու սնունդ են ուտում, ավելի հեշտ են դիմագրավում վարակիչ հիվանդություններին, արյան ճնշման հետ կապված խնդիրներ չունեն և ավելի քիչ են ենթարկվում սթրեսի։ Փորձագետը թվարկել է կծու կերակուր օգտագործելու վեց առավելություն.
Բարելավված մարսողություն: Համեմունքները կարող են ուժեղացնել ստամոքսահյութի արտադրությունը, սա խթանում է արյան շրջանառությունը ստամոքսի պատերում, ինչը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մարսողության վրա:
Պայքար մանրէների և բակտերիաների դեմ. Կապսաիցինը պայքարում է բակտերիաների դեմ, որոնք սննդի հետ միասին մտնում են մարսողական համակարգ:
Բարելավված տրամադրություն. Տաք ու կծու սնունդը բարձրացնում է հաճույքի հորմոնի մակարդակը։ Դրա պատճառով սթրեսը նվազում է և ցավը թուլանում է:
Օգնություն հոսող քթի դեպքում: Կապսաիցինի գրգռիչ ազդեցության շնորհիվ քթի հատվածներն ու բրոնխները մաքրվում են լորձից։ Բարելավում է արյան շրջանառությունը և իջեցնում արյան ճնշումը։ Կծու մթերքները ջերմության զգացում են ստեղծում և լայնացնում անոթները, ինչը հանգեցնում է արյան ճնշման իջեցմանը։ Կծու մթերքներում առկա A և C վիտամիններն ամրացնում են անոթների պատերը։
Քաշի կորուստ. Կապսաիցինը արագացնում է արյան հոսքը և խթանում է սիրտը, ինչը հանգեցնում է ավելորդ հեղուկի արագ հեռացմանը մարմնից: Միաժամանակ մասնագետը խստորեն խորհուրդ է տալիս կծու մթերքներ օգտագործել ողջամիտ քանակությամբ, իսկ աղեստամոքսային տրակտի խնդիրներ ունեցողներին՝ ամբողջությամբ խուսափել դրանցից։